Mensen willen vaker vreemd gaan

By | 16 januari 2015

Mensen gaan steeds vaker vreemd

Uit cijfers is gebleken dat mensen de laatste paar decennia vaker zijn vreemdgegaan dan pakweg vijftig jaar geleden. Dat wil zeker niet zeggen dat mensen van vijftig jaar geleden anders in elkaar zaten. Ook zij hadden biologische driften, maar vandaag de dag is er veel minder sprake van monogamie en spreekt men ook wel van seriële monogamie.

Feiten over vreemd gaan

Veel mensen gaan vreemd. Een op de vijf mannen met een relatie gaat zelfs vreemd, terwijl het bij vrouwen een op de tien is. Dit verklaart direct ook de populariteit van sites als Secondlove. Voordat mensen vreemdgaan is er een proces aan voorafgegaan. Een mens heeft nu eenmaal te handelen met primitieve driften. Deze driften spelen regelmatig op en vaak kun je hier ook weinig tegen doen. Veel mensen met een relatie kunnen deze driften onderdrukken en zullen niet vreemd gaan. Het rationele brein is dan in staat om het tegen te houden. Dat lukt niet altijd, want er kunnen bepaalde stoffen in de hersenen vrijkomen waar je aan verslaafd kunt raken.

Een andere logische verklaring is dat mensen na zes of zeven jaar behoefte hebben aan nieuwe prikkels. Een mens zal namelijk altijd blijven hunkeren. Ondanks dat, zoals hierboven genoemd, veel mensen vreemdgaan, blijven veel stellen bij elkaar.

Vreemdgaan

Als je zelf bewust wilt vreemdgaan, omdat je relatie eigenlijk niks meer voorstelt, kun je kijken op dates online of vreemdgaan dates. Je komt dan op sites terecht waar je een profiel kunt aanmaken en anderen kunt vinden die ook willen vreemdgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *